Under ser du aktivitetene vi tilbydde i 2017.
Gjensyn med flere av disse får du helt sikkert også i 2018!

«Smarte valg på tur»

FOREDRAG/KURS

Naturen er vill, vakker, spennende og byr på et mangfold av opplevelser. Men det kan være fort gjort å glemme at naturen til tider er uforutsigbar og skjebnesvanger. Atle Bråtet (paramedic) prater om hvordan en gjør det uforutsette mer forutsigbart og håndterbart. Tips til hva sekken bør inneholde, hvordan en yte viktig førtehjelp ved akutt sykdom og skader og hvordan en tar vare på seg selv og andre på tur.

VARIGHET: Ca 1 time
OPPMØTE: Oppstart kl 13.00

Guidet tur i Rondane

Opplev Rondane på sykkel og til fots; i grotte og fossefall med Erlend Flotten!

Turen vil først ha en kort transportetappe på sykkel, så et lite stykke med biltransport. Videre går vi til en av Norges høystliggende grotte «Kåsihole». Der vil vi ta oss ned ca 30 meter under bakken for en unik opplevelse av skjult norsk natur. Videre tar vi oss til Rondanes største fossefall på hele 92 meter, her kan det være greit med et skift. Vi stiller med hjelmer til alle, og har noen sykler til utlån.

VARIGHET: 5 timer
OPPMØTE: Oppmøte ved innsjekk kl 10.00 lørdag
PRIS: Gratis
TA MED: Hodelykt
OBS! Begrenset antall plasser.

Rafting i Sjoa

Opplev action uten sidestykke kombinert med fantastisk natur, stemning og musikkopplevelser! Heidal Rafting stiller med transport, alt av nødvendig sikkerhetsutstyr, opplæring, kvalifiserte guider, fotograf og kaffe/te/saft til etter turen. Du stiller med godt humør, null i promille og gjerne ull- eller superundertøy og ullsokker.

VARIGHET: Ca 3–4 timer
OPPMØTE: Ved innsjekk kl 09.30 fredag/lørdag/søndag
PRIS: Kr 690,– (veil. 990,–) pr. person
OBS! Husk å velge den dagen du ønsker!

Stisykling

Med Østen Bergum og Sondre Skrebergene

Starter rolig fra festivalområdet på grusveg i ca. 2 km før vi starter på årets Worldcup løype i terreng maraton. Løypen begynner å stige forholdsvis bratt opp til høyeste punkt på 1264 moh. Her er det et gå parti i begynnelsen, som etter hvert går over i høyfjellssti. Løypen går opp og ned gjennom et fantastisk fjellområde på blanding av sti og terreng frem til Krøkla. Løypepartiet er ikke veldig teknisk vanskelig, men med krevende underlag (stein/mose/gress).

Etter Krøkla 1155 moh. stiger løypa opp mot Skarven, og nedkjøringen mot Gravdalen og Tjønnsæter starter. Løypa går i begynnelsen på steinete svært tekniske stier som etter hvert går over i raske flytstier ned til Gravdalen. Løypa er i år lagt litt om og går på øversiden av Fjelltjønn. Etter Gravdalen går løypa ned mot Tjønnsæter og den endrer karakter fra høyfjellssti til skogs sti.

Fra Tjønnsæter går den raskt ned mot det punktet hvor løypen svinger nedover mot Kvam, her bryter vi av og fortsetter på den traseen som brukes i rittet for normale folk videre innover fjellet mot Kringsetrin. Løypa går ned mot Lauvåsfeltet på raske skogs stier og over mot Tjønnmorka. Partiet har en fin blanding av raske stier, grus litt sva og med en fantastisk utsikt mot Rondane og Furusjøen frem til Vassmillom.

Fra Vassmillom stiger løypa igjen opp mot Haugseter på fin grusveg, før den går over i et lite stiparti nedover mot Rondablikk Høyfjellshotell og i mål. Det ligger kart og spor på www.furusjoenrundt.no sine hjemmesider.

Dette blir en tur på ca 4 timer med 95 % sti, det er flere muligheter til å bryte av og komme raskere til Rondablikk hvis det skulle gå for lang tid eller at andre problemer skulle dukke opp.

Dette er en fantastisk tur som dekker alle behov, det er en grunn til at verdenseliten kommer hit noen helger etter Rondaståk.

Pakk en liten sekk med nødvendig verktøy, slange og litt mat.

VARIGHET: Ca 4 timer
OPPMØTE: Kl 10.30 ved innsjekk
PRIS: Gratis

Stående padling og kajakk på Årvillingen

Prøv SUP (stand up padling) og kajakk på Årvillingen! SUP er verdens raskest voksende vannsport. Funkis Playground stiller med brett for alle. Stående padling er god trening for hele kroppen og SUP kan brukes som sommertrening for de som vil stake Birken. Det er lite krav til forkunnskaper. En skal kle seg etter vanntemperaturen, men ved fall er man sjelden lenge uti vannet. På SUP trenger du ingen vanskelige redningsteknikker, du svømmer bare rett inn på brettet. Brettene takler godt bølger, og det er som regel han oppå brettet som gir seg først.

Vi har brett til alle størrelser og nivåer.
Vi har også muligheter for å gi korte introkurs i kajakk.

VARIGHET: Så lenge du ønsker mellom kl 10.00–15.00
OPPMØTE: Drop inn kl 10.00–15.00 lørdag
PRIS: Gratis

Sykkeltur til Rondvassbu

Opplev nydelige omgivelser i mektige Rondane fra sykkelsetet med guiden Kari Marte Haugstad. Vi har noen sykler til utlån, førstemann/kvinne til mølla ved påmelding.

VARIGHET: Ca 1,5 timer én vei i rolig tempo. Si fra ved påmelding dersom du trenger å leie sykkel.
OPPMØTE: Ved innsjekk kl 11.00 lørdag
PRIS: Gratis

Primuskokkekurs

Trenger du inspirasjon til å lage god mat på tur? Da er dette primuskurset perfekt for deg! Vi fortsetter i god ånd med blogger Utepaaturmedprimus, som for anledningen har to staute og matglade menn som instruktører. Vi lager noen av de beste rettene fra bloggen, så husk å være skikkelig sulten før kurset! Vi stiller med primuser og råvarer og solid opplæring, du stiller med kniv og noe å spise av og med. Velkomè på utematkurs!

VARIGHET: Ca 1,5 time
OPPMØTE: «Kosekroken» kl 13.30 lørdag
PRIS: Gratis

Fjellyoga

Få en myk start på lørdagen med rolig yoga i fantastisk natur. Yogaen vil foregå et lite stykke unna festivalområdet, slik at du i enda større grad kan nyte stillheten og roen på fjellet. Ingen krav om forkunnskap til yoga for å være med.

VARIGHET: Ca 2 timer (med vær- og føreforbehold!)
OPPMØTE: Ved innsjekk kl 10.00 lørdag
PRIS: Gratis

OBS! Begrenset antall plasser.

Fotturer i nærområdet

Rett ut i Rondanes forgård! Ta turen på egenhånd i nærområdet; fem ulike fotturer er merket på eget kart, fåes i innsjekk.

VARIGHET: Etter ditt eget ønske
OPPMØTE: Kart fåes i innsjekk
PRIS: Gratis

Karstykkjy

Vis krefter ved inngangen på festivalområdet
– i melkespann- og øksekasting!

VARIGHET: Lørdag mellom kl 12.00–15.00
PRIS: Gratis

Spørsmål? Send de til aktiv@rondastak.no

Vinn en Wonderland Comfort kontinentalseng!

Verdi kr 21 000,– ved å delta på våre aktiviteter.