Vazelina Bilopphøggers

SPILLER: Lørdag 23. juni
NÅR: Hovedscenen kl. 16.15

Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979 hjemme i bryggerhuset til Arnulf Paulsen.  Etter å ha deltatt på landsfinalen i Rocke-NM i 1980 kom singleplata Gi meg fri i kveld og Bilopphøggerboogie. Begge melodiene gikk rett til topps på Norsktoppen. Dette resulterte i suksessalbumet 24 timers service.

Kombinert med flere plateutgivelser ble Vazelina Bilopphøggers et meget etterspurt showinnslag på arrangementer over hele landet.

Som en markering av sine første 25 år ga Vazelina Bilopphøggers ut albumet Bedre hell’all medisin i juli 2005. Albumet solgte senere til platina, over 40 000 solgte. I tillegg mottok Vazelina et trofé for mer enn 1 million solgte plater i løpet av karrieren.
NRK produserte et eget show med Vazelina som ble tatt opp i Toten Brenneri på Lena i august og sendt september 2005 på NRK1.
I desember sendte TV2 reprise på seer suksessen Hjulkalender, en fin avrunding av jubileumsåret.

Viggo Sandvik takket for seg etter nesten 25 år som vokalist på en pressekonferanse 1. februar 2006. Årsaken var et stadig større problem med tinitus og med hørselen generelt. Dette ble omfattet av meget stor interesse fra et samlet pressekorps og Vazelina var på nyhetssendinger i alle kanaler, i alle de største avisene og i diverse ukeblader i dagene som fulgte. På den samme pressekonferansen presenterte Vazelina sin nye vokalist, Kjetil Foseid fra Kongsvinger. Kjetil var meget godt kjent i det lokale musikklivet men enn så lenge et ukjent blad for de fleste, noe han hadde ambisjoner om å gjøre noe med.

Vazelina har medvirket i et utall tv- og radioprogram fra starten i 1980. I 2015 lagde NRK et portrett  med tittelen Vazelinas elleville verden. Programmet er så langt vist 3 ganger, noe som igjen forteller alt om posisjonen gruppen innehar etter over 37 år.
Eldar Vågan har vært å se i serien Hver gang vi møtes på TV2, noe han har gjennomført med bravour og til strålende kritikker.

Vazelina Bilopphøggers er en av meget få, om noen, norske artister som har drevet kontinuerlig siden starten. Så langt har bandet solgt godt over 1 million album. Det er mange spennende planer, både konserter, forestillinger og tv, så bandet vil være med på å sette sitt preg på det musikalske landskapet også i årene som kommer.