Våre aktiviteter på Rondaståk 2019 – nye kommer til 2022

 

Fra Hjerkinn til Rondaståk

med Rondanegudien

Se for deg å vandre gjennom noe av den flotteste naturen Norge har å by på. Mellom etappene henter man seg inn med god drikke, utsøkt mat av ureiste råvarer, peisvarme, sosialt fellesskap og kanskje en time i badestampen. Om du syns dette høres ut som et eventyr, da må du bli med Rondaneguiden og Rondaståk på sommerens store høydepunkt. Denne turen tar oss gjennom Norges eldste nasjonalpark og ender på Norges beste fjellfestival. Underveis forteller vi dere om historien, landskapet, hyttene, litt fjellvett og artige skrøner. En uke full av gode opplevelser sammen med kjentmann.

VARIGHET: fra søndag 16. juni
OPPMØTE: Hjerkinn stasjon
PRIS: Kr 6700,– pr. person

INKLUDERT I PRISEN: Festivalpass, guide, overnatting, full pensjon på tur, badestamp, sykkelleie, frakt av et kolli til Kvamsfjellet og tilgang på svømmebasseng på Mysusæter. Har du allerede pass så trekker vi fra dette.

NB! Påmelding avsluttet.

Fra Høvringen til Rondaståk

med Rondanegudien

Se for deg å vandre gjennom noe av den flotteste naturen Norge har å by på. Mellom etappene henter man seg inn med god drikke, utsøkt mat av ureiste råvarer, peisvarme, sosialt fellesskap og kanskje en time i badestampen. Om du syns dette høres ut som et eventyr, da må du bli med oss på sommerens store fjellvorspiel. Denne turen tar oss inn i Norges eldste nasjonalpark og ender på Norges beste fjellfestival. Underveis forteller vi dere om historien, landskapet, hyttene, litt fjellvett og artige skrøner. En uke full av gode opplevelser. Vi går fra Høvringen til Smuksjøseter, videre til Mysusæter og til Kvamsfjellet.

VARIGHET: fra tirsdag 18. juni
OPPMØTE: Høvringen
PRIS: Kr 3990,– pr. person

INKLUDERT I PRISEN: Festivalpass, guide, overnatting, full pensjon på tur, badestamp, sykkelleie, frakt av et kolli til Kvamsfjellet og tilgang på svømmebasseng på Mysusæter. Har du allerede pass så trekker vi fra dette.

NB! Påmelding avsluttet.

 

Rafting i Sjoa

TORSDAG

FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Opplev action uten sidestykke kombinert med fantastisk natur, stemning og musikkopplevelser! Heidal Rafting stiller med transport, alt av nødvendig sikkerhetsutstyr, opplæring, kvalifiserte guider, fotograf og kaffe/te/saft til etter turen. Du stiller med godt humør, null i promille og gjerne ull- eller superundertøy og ullsokker.

VARIGHET: Ca. 3–4 timer
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 09.15 torsdag/fredag/lørdag/søndag
PRIS: Kr 490,–pr. person (veil. 990,–)

OBS! Husk å velge den dagen du ønsker!

Stisykling

med sertifiserte stisykkelguider

LØRDAG

Kvamsfjellet har flotte stier til sykling med variert terreng og med ulik vanskelighetsgrad, det er en grunn til at verdenseliten kommer hit noen helger etter Rondaståk. Vi legger opp til tur på 3-4 timer der mesteparten går på sti.

TA MED: Egen sykkel og utstyr til stisykling. Pakk en liten sekk med nødvendig verktøy, slange og litt mat.
VARIGHET: Ca. 3–4 timer
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 10.30 lørdag
PRIS: Kr 100,–pr. person
 

Shuttlebasert stisykling

med VÆRFAST

FREDAG

Værfast (Ringebu) tar turen fra sine vanlige jaktmarker og er klare for å by festivaldeltagerne på shuttlebasert stisykling i NM traseen ned til Kvam. Du må regne med noe tråkking også så vi kan godt si at dette er Enduro sykling på sitt beste!  Vi starter kl. 10.00 og regner med å rekke 3–4 turer før vi avslutter ca. 15.00. Denne turen er for de som har noe erfaring med stisykling fra tidligere.

TA MED: Egen stisykkel og ta med vann/niste/sekk med det som er vanlig utstyr for stisykling (lappesaker, verktøy etc.).

VARIGHET: Ca. 4–5 timer
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 09:45 fredag
PRIS: Kr 150,–pr. person

OBS! Begrenset antall plasser.

Til seters for å sanse

FREDAG

LØRDAG

På Rustom seter kan du møte ei ekte budeie, Anne Saglien. Her får du oppleve stemningen av seterliv med kultur, lukter, lyder og smaker. Hilse på dyra, se på høyfjellshagen, oppleve museet, sitte ved langbordet i seterstua i gode samtaler. Siden 1991 har dette vært den eneste setra i drift på Kvamsfjellet. Det ligger kun en kort kjøretur med minibuss unna og Anne gleder seg til å ta i mot oss!

VARIGHET: 2–3 timer
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 11:15 fredag/lørdag
PRIS: Kr 100,– pr. pers

OBS! Begrenset antall plasser.

Fjellyoga

med Marte Skappel

FREDAG

LØRDAG

Få en myk start på dagen med rolig yoga i fantastisk natur. Yogaen vil foregå et lite stykke unna festivalområdet, slik at du i enda større grad kan nyte stillheten og roen på fjellet. Ingen krav til forkunnskaper til yoga for å være med.

VARIGHET: Ca. 1,5 timer (med vær- og føreforbehold).
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 10:00 fredag/lørdag
PRIS: Kr 100,– pr. pers

OBS! Begrenset antall plasser.

Primuskokkekurs

LØRDAG

Trenger du inspirasjon til å lage god mat på tur? Hvordan skal du pakke maten i sekken og hva trenger du egentlig for å lage mat ute? Hvilken primus skal du velge til tur med familien og hvilken er best i høyfjellet? Hvilke brennstoff bør velges sommer vs vinter, og hva bør jeg tenker på i forhold til sikkerhet? Vi fortsetter i god ånd med blogger Utepaaturmedprimus, som nå også gir ut bok. Vi stiller med primuser, råvarer og solid opplæring, det blir en smakebit til alle så ta med noe å spise av og med, skjærefjøl, kniv og drikke.

VARIGHET: 1,5 time
OPPMØTE: Ved Høgfjellsscena kl. 11.00 lørdag
PRIS: Kr 100,– pr. pers

OBS! Begrenset antall plasser.

Fluefiskekurs

LØRDAG

Intro fluefiske kurs med Hans fra Værfast (Ringebu). Her får du en enkel innføring i hvordan det er å fiske med flue og vi håper at du skal føle litt på gleden, spenningen og roen denne aktiviteten gir. Vi har mulighet til å ta med demostenger men ta gjerne med ditt eget utstyr hvis du har. Ta også med en sekk med det du trenger av mat, drikke og ekstra klær. Vi kan ikke love at du får fisk men vi lover hyggelig stemning på tur.

VARIGHET: 3–4 timer
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 10:45 lørdag
PRIS: Kr 100,– pr. pers

OBS! Begrenset antall plasser.

Ølsmaking med lokalt øl

Bryggeri 7null4 og Doblougs Bryggeri

FREDAG

Ølsmaking handler om så mye mer enn å sluke til seg fredagspilsen etter jobb. Det handler om å ta seg tid til å verdsette, smake, lukte og å gå i dybden av ølkunsten. Vi har flere lokale bryggerier som har tatt øl-kunnskapen til nye høyder. Bryggemesteren i Doblougs Bryggeri (Frya) bevarer alle de fantastiske egenskapene humlen har som gjør at ølet oppleves som et mer aromatisk og smaksrikt brygg. Bryggeri 7null4 (Gausdal) satser på lettdrikkelig øl som ikke er for utpreget og for kraftig i smakene. Deres motto er «For folk flest»! Disse to bryggeriene kommer til oss og forteller om sitt brygg, og har med seg smaksprøver.

VARIGHET: 1,5 time
OPPMØTE: I teltet inne på festivalområdet kl 15.30 fredag
PRIS: Kr 150,– pr. pers

OBS! Begrenset antall plasser.

Peer Gynt opplevelser

Meningsfylte opplevelser i Peer Gynts lekegrind

FREDAG

Er du eventyrlysten og glad i utfordringer. Kan du i tillegg stå inne for at du tåler en støyt, har vi laget en Rondaståk-opplevelse for deg og dine venner. Vi slipper dere ut i Dovregubbens forgård og utfordrer dere i Ronda Stokk&Stakk. Uten lokal mat og drikke, duger helten ikke, vi serverer gode smaker underveis.

VARIGHET: Ca. 2,5 time
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 11.30 fredag
PRIS: Kr 150,– pr. pers inkludert mat

OBS! Begrenset antall plasser.

Fottur til Sukkertoppen

LØRDAG

På Kvamsfjellet kan du velge mellom en rekke fantastiske fotturer. Det enorme rutenettet av merkede stier hvor du kan vandre gjennom furuskoger, på seterstøler, over langstrakte sletter og langs fossende elver. Bli med Fjelltid på guidet topptur opp til Sukkertoppen som ligger 1213 moh. Her får du en fantastisk utsikt til både Jotunheimen og Rondane. Det vil bli servert kaffe og noe å «bite-ti» på turen, og kanskje kan du også vente deg et musikalsk innslag.

Ønsker du å gå andre turer på egenhånd, så har vi merket opp noen turer på kart du får gratis i innsjekken. God tur!

HUSK: Kle deg etter vær og ta gjerne med en liten sekk med ekstra tøy og mat/drikke.
VARIGHET: Ca. 3 timer
OPPMØTE: Ved innsjekk kl. 11.00 lørdag
PRIS: Kr 100,– pr. pers
 

Jakten på turøyeblikkene
–Mina og meg

Inspirasjonsforedrag

FREDAG

Den dynamiske duoen Mina og meg ble kåret til Årets Villmarkinger 2019. – Få, om noen har i løpet av det siste året inspirert og rørt flere Nordmenn. Mina er bare tre år gammel, og har allerede vært på flere ekspedisjoner sammen med Daddy (Alexander Read). Med over 160 døgn under åpen himmel og 780 km på ski og til fots i løpet av 2018 har de gjennom sin blogg vist oss all den fantastiske naturen Norge har å by på, og demonstrert at de store naturopplevelsene er tilgjengelig for oss alle. Sammen er de en utømmelig inspirasjonskilde for andre som ønsker å ta med egne barn ut på tur, og flotte ambassadører for både norske naturopplevelser og et bærekraftig friluftsliv. Dette er historien om deres jakt på de enkle, men verdifulle turøyeblikkene, om ukonvensjonell barneoppdragelse på 1600 høydemeter, om troll og turmagi, og kanskje litt barnetårer? Vi skal med på deres tureventyr og få innblikk i den magiske verden som åpner seg opp for liten og stor.

VARIGHET: Ca. 1 time
OPPMØTE: Inne på hotellet kl. 17.00 fredag
PRIS: Kr 100,– pr. pers

Cato Bekkevold

Foredrag

LØRDAG

Sportsfiskeren og musikeren Cato Bekkevold, kjent fra både VGTV og metalbandet Enslaved, kommer til Rondaståk for å holde foredrag om fjellfiske, primært etter ørret og røye. Bli med Cato på fisketur i fjellheimen og opplev fjellets luner og muligheter. Med mange års erfaring byr Bekkevold på råd og tips som er gull verdt når fisken er vrang. Presentasjonsformen er lett og leken med mye humor, og absolutt verdt å få med seg.

VARIGHET: Ca. 1 time
OPPMØTE: Inne på hotellet kl. 14.00 lørdag
PRIS: Kr 100,– pr. pers

 

Visningstur Låvåshaugen Panorama

Tinde Hytter

LØRDAG

Bli med vår hovedsponsor, Tinde Hytter, på visningstur til Låvåshaugen Panorama på Kvamsfjellet, et hyttefelt på over 1000 moh med panoramautsikt over hele Rondane og Jotunheimen. Her blir det både hytte- og tomtevisning, med helt fantastisk beliggenhet. Helårsvei, strøm, privat vann, offentlig avløpsnett. Ski- og turløypetrase gjennom hele feltet.

VARIGHET: Ca. 1 time
OPPMØTE: Ved innsjekk kl 10.45 lørdag
PRIS: Gratis

OBS! Begrenset antall plasser.

Vinn en Wonderland Comfort kontinentalseng!

Verdi kr 21 000,– ved å delta på en eller flere av våre aktiviteter.

Spørsmål? Send de til goro@rondastak.no