Ask Carol

SPILLER: Fredag 21. juni
NÅR: TBA

Ikke alle norske band blir invitert til SXSW to år på rad, musikkfestivalen i Austin, Texas som regnes som verdens største. Det er heller ikke mange som klarer å booke turnéer i Japan, Sør-Korea og Filippinene med få eller ingen utgivelser i katalogen sin. Dette er imidlertid bragder som Ask Thorsønn Borgen fra Trondheim og Karoline Strømshoved fra Tynset har klart – sammen.

Før sommeren var det duket for en ny milepæl for Ask Carol, da de endelig slapp sin debut-EP. EP-en «Ask Carol» inneholder fem låter, deriblant førstesingelen «Gonna Do It» som gikk til topps i Norge og Tyskland på Spotifys virale lister. Disse låtene er en blanding av grom rock med mye attitude, og drømmende folk-pop med bred appell, slik som på låta «Caught Up In A Race».

Både Ask og Karoline har bakgrunn fra studier i rytmisk og jazz i Trondheim og Kristiansand. På hver sin kant har de spilt i flere band og jobbet freelance for andre artister. Låtene skriver og komponerer de selv, gjerne på hytta omringet av vakker norsk natur, fjell, vann og sauer. 

Med bakgrunn i jazz er de ikke redde for å blande ulike stilarter for å oppnå sitt unike sound og kule låter.

«The duo’s long-time friendship and mutual admiration of guitar God Jimi Hendrix, mixed with Ask’s passion for Wilco and The Clash and Carol’s love for Lauryn Hill and Robert Plant, creates a malleable sound that supersedes genre labels.»

Nordicspotlight.com | Michelle Rae