Hellbillies

SPILLER: Lørdag 22. juni
NÅR: TBA

Gjennom en karriere på snart 30 år har det blitt 11 studioalbum, 1700 konserter og utallige turer opp og ned gjennom «eit litt for langstrakt land». Hellbillies har praktisk talt aldri stoppet.

Fra de startet som et coverband med gjendiktninger av amerikanske countrylåter har de endret seg kraftig og blitt et fullblods rock’n’roll band, men hele tiden holdt fast ved den lokale forankringen fra Hallingdal. Vokalist Aslag har tidligere uttalt at han raskt ble forbauset over hvor godt tekstene gikk hjem også andre steder i landet, som viste seg å ha tilsvarende figurer som Syver, Jimmy Embrik, Birgjit og andre skikkelser fra Arne Moslåttens tekstunivers.

Moslåtten forsvant ut av bandet for noen år siden, men har fortsatt å levere tekster til bandet. Det har også den velrenommerte artisten, tekstforfatteren og Dylan-tolkeren Tom Roger Aadland som ble forespurt om han ville prøve seg forut for Hellbillies’ foreløpig siste plate, Søvnlaus fra 2016. Her er åtte av 12 tekster skrevet av Aadland, de resterende fire av Moslåtten. Ifølge Aslag har ny tekstforfatter tilført bandet en litt annen innfallsvinkel, men til neste plate – sannsynlig utgivelse 2020 i forbindelse med 30-årsjubileet – vil nok Moslåtten og Aadland kunne bidra med like mye hver.

Men hva er det som gjør at Hellbillies stadig turnerer som de gjør år etter år? Hva trigger Aslag Haugen? Til dette svarer han:
«Bandet er kanskje i bedre form enn noen gang før. Nå sitter alt så utrolig bra, det er bare noe du kjenner idet du går på scenen, at det er fullt trøkk fra første tone. Så er det jo tilbakemeldingene fra publikum. Det er dem vi spiller for. Jeg husker en gang for mange år siden at vi gikk av scenen, misfornøyde med et eller annet som ikke hadde fungert optimalt, men som det helt sikkert bare var vi som hadde fått med oss. Da var det en av teknikerne våre som påpekte at selv om alt ikke funka hundre prosent, er det ikke alle som får stående applaus når de er ferdig på jobb. Det har jeg tenkt mye på. Det er mye riktig i det han sa, og veldig verdt å huske på.»

Hellbillies – et av Norges aller mest suksessrike band. Velkommen til Rondaståk!