Ida Jenshus

SPILLER: Lørdag 22. juni
NÅR: TBA

Ida Jenshus slapp den nye låta «Love you a little less» i november, første smakebit fra albumet hun og bandet hennes jobber med i Brygga Studio i Trondheim. Albumet er ventet i løpet av 2019.
Første gang hun spilte låta live, på ei lita kro i et sted i Trøndelag, skjønte Ida på publikums reaksjon at magefølelsen hennes stemte. Hun fikk det ytterligere bekreftet da hun presenterte skissen for gitarist Alexander Pettersen, som er tilbake som medlåtskriver og -produsent på det kommende albumet.
Allerede gjennom åpningsakkordene skjønner vi at noe har skjedd, at vi er i åpnere lydlandskap, på vei ut fra låven og ut i verden. Vi hører små triks i lydbildet som sender musikken mer i retning 80-tallets popmusikk enn til hennes tidligere blanding av Nashville og Laurel Canyon. Refrenget løfter låten opp og ut, Ida synger «call-and response» med korist Siri Gjære, og gitarene skinner om kapp med synther vi ikke er bortskjemt med i Jenshus’ lydbilde.

Hun mener det er lite ren country igjen i uttrykket.
«Det er heller en videreføring av ulike faser jeg har vært i, fortsatt med utforsking av ulike rom og stemninger. Men jeg har et ønske om å skape og melde noe nytt, med mer energi. Det blir nok den mest poppa plata jeg har laget, men med ganske mye mørke som ulmer under det fine.»

Velkommen til Rondaståk, Ida!

Foto: Marthe Vannebo