deLillos

SPILLER: Lørdag 17. juni
NÅR: kl. 18.30

Denne gruppa blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold. De har vunnet Spellemannprisen to ganger, i tillegg til en rekke andre priser og nominasjoner.

I 2015 feiret de 30 år som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene «Peiling på seiling», «La oss bli fri for all nostalgi» og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret», 4 singler på digitale plattformer samlet på 2 vinylsinglene «Se på et tre» og «Yoko» og albumet «Dum som et menneske». I januar 2022 ga de ut sitt seneste album «Evige dager», til strålende kritikker fra anmelderne.

deLillos stod på scena hos oss i 2016. Det er med andre ord på høy tid med et gjensyn!

«Denne ryker rett inn blant bandets fem beste utgivelser hittil.»

Plateanmeldelse «Evige dager» | VG